Vakantiehuis huren – Vakantiewoning huren

Een vakantiehuis huren: zo pak je het aan!

Op vakantie? Geweldig! Misschien ben je dan wel op zoek naar een fijn vakantiehuis huren in het binnen- of buitenland. Geweldig met het gezin in je eigen cocon, met vrienden of met de hele familie … Een vakantie huren klinkt simpel, maar er komt toch wel wat bij kijken. Heel veel mensen en organisaties bieden vakantiehuizen aan en al snel zie je door het bos de bomen niet meer. Ga je een vakantiewoning huren dan geven wij je alvast de nodige tips en tricks mee. Zo kom je beslagen op het ijs en kies je het perfecte vakantiehuis voor een geweldige vakantie.

Een vakantiehuis huren? Ontdek hier de beschikbaarheid

Vakantiehuis huren Limburg

Faciliteiten

 • Oude hoeve met seminarielokaal
  • Ontspanningsruimte voor volwassenen met poolbiljart, pingpong, tafelvoetbal
  • Indoor speelzolder voor kinderen
  • Grote schuur voor amusement.
  • Technische ruimte
  • Vergaderruimte
  • Terras
 • Nieuwbouw in houtskelet – vakantiehuis voor 22 personen
  • 9 themakamers, waarvan 2 rolstoel toegankelijk, de bedden zijn mooi opgedekt.
  • 2 kinderbedjes
  • 8 badkamers
  • Keuken met bijkeuken, ingericht voor de hobbykok
  •  Wijnkoelkast, grote koelkast, diepvriezer, oven en combi-oven, koffiezetapparaat, semi-industriële vaatwasser, enz.
  • Eetruimte, zithoek, leeshoek
  • Grote tuin met terras en grasveld
  • Verwarmd buitenzwembad
  • Barbecue
  • Bouldermuur
  • Indoor fietsenstalling
  • 5 overdekte autostaanplaatsen en ruime buitenparking
 • De ijskast is gevuld met dranken en bieren aan democratische prijzen, eveneens bruis/ koud water beschikbaar aan de kraan.
 • Optioneel kan je catering bestellen

Binnenshuis roken en huisdieren zijn niet toegelaten

Vakantiehuis huren met 9 themakamers:

Een vakantiehuis huren met themakamers met een unieke combinatie van kleur, tekst en poster symboliseert een deugd.
Voor ieders smaak met oog voor warmte en gezelligheid.

Lees er altijd eerst de voorwaarden op na

Ga je een vakantiehuis huren, dan komt er altijd een overeenkomst aan te pas. Zeker in de huidige tijd check je maar zeker of er een covidgarantie is opgenomen in deze overeenkomst. Ga voor een overeenkomst met de nodige flexibiliteit en lees er ook de kleine lettertjes over annuleren op na. Check zeker welke kosten er verbonden zijn aan het eventueel annuleren van je vakantiehuis. Ga je een vakantiehuis huren maar zit je nog met vragen over de voorwaarden, stel dan de vragen per mail en zorg dat je de antwoorden op papier hebt staan. Een vakantiehuis huur je maar beter goed geïnformeerd.

 

Twee meest voorkomende geschillen bij het huren van een vakantiehuis

Mensen die een vakantiehuis huren botsen vaak op twee problemen die bij de Zilveren Maan niet van toepassing zijn:

 • Het huis voldoet niet aan de verwachtingen. Het licht verder van zee dan verwacht, het is kleiner dan verwacht of de beloofde faciliteiten zijn niet aanwezig. Het zijn maar enkele oorzaken van wrevel. Bekijk goed de foto’s, lees er de recencies op na en informeer je grondig. Zo voorkom je teleurstellingen. Op het internet kan je heel wat informatie vinden.
 • De staat van het vakantiehuis is slecht. Het huis is vuil, meubels zijn versleten, er is schimmelvorming, … Check ook hier zeker de recensies. Bovendien wordt er in principe ter plaatse een inventaris opgemaakt. Noteer hier zeker alle gebreken op. Zo kun je alvast geschillen vermijden en voorkomen dat beschadigingen aan jou worden toegewezen, terwijl ze al veel langer aanwezig waren.

 

6 tips bij het huren van een vakantiehuis

Sta je op het punt een vakantiehuis te huren, houd dan rekening met deze tips. Zo voorkom je ontgoochelingen en geniet je van een geweldige en zorgeloze vakantie.

Tip 1 l Boek vroeg

Wil je de ruimste keuze en vaak ook de scherpste prijzen? Boek vroeg! Ook last minute vallen er soms koopjes te doen, maar in principe zijn de beste vakantiehuizen ruim op voorhand verhuurd. Zeker wanneer je op zoek bent naar een bijzonder vakantiehuis, begin je maar beter ruim op voorhand te zoeken. Internationaal wordt er toch wel een 6 maanden op voorhand gereserveerd, los van het feit dat veel mensen elk jaar naar hetzelfde vakantiehuis trekken. Vroegboekkortingen kunnen aardig oplopen, dus begin tijdig met het zoeken naar een perfect plekje.

 

Tip 2 l Let op de faciliteiten in de buurt

Wil je een vakantiehuis huren maar niet compleet afgesloten zitten van de buitenwereld. Let dan zeker op de faciliteiten in de buurt. Een supermarkt, een bakker, … het is wel handig als je er geen tientallen minuten voor moet rijden. Ook een goed uitgeruste keuken in je vakantiewoning kan zeker een meerwaarde betekenen. Uiteraard kun je elke dag uit eten gaan, maar wil je je eigen potje koken dan is een uitgeruste keuken een must.

 

Tip 3 l De internetverbinding

Een vakantiehuis huren zonder wifi? Sterkte! Een vakantiehuis zonder vlot functionerende internetverbinding kan tot heel wat frustratie leiden. Ook al wil je even helemaal van de wereld ontsnappen, een goed werkende wifi komt altijd van pas. Al was het maar om een restaurant in de buurt te selecteren of een uitstapje te plannen.

 

Tip 4 l Een auto en parking

Ga je niet met je eigen wagen op pad, dan is het wel handig dat je ergens ter plekke of op de luchthaven een wagen kunt huren. Ook parkeren aan je vakantiehuis is wel handig.

 

Tip 5 l Bespreek de borg

Meestal moet je een borg betalen als je een vakantiehuis huurt. Een borg is een onderpand voor eventuele schade die je aanbrengt aan het vakantiehuis. Denk maar een servies dat sneuvelt, een lamp, de tv, … Zorg dat de afspraken over de borg altijd duidelijk zijn en op papier staan.

 

Tip 6 l Controleer alles bij aankomst

Vakantiehuizen worden vaak weken of maanden aan een stuk verhuurd zonder onderbreking. Vaak is het enkel de schoonmaakploeg die in tussentijd langskomt. Controleer bij aankomst dan ook even de woning en kijk of alles goed functioneert en alles wat afgesproken aanwezig is. Is er schade of ontbreekt er wat, meld dit dan. Zo worden discussies bij het huren van een vakantiehuis voorkomen.

 

Kies steeds voor een betrouwbare partij bij het huren van een vakantiehuis

Een vakantiehuis huren is niet moeilijk. Er zijn heel wat aanbieders en platformen die vakantiehuizen in de aanbieding hebben. Vaak kun je ook rechtstreeks van de eigenaars huren, al dan niet met een tussenpartij. Er zijn heel wat betrouwbare websites waar je een vakantiehuis kunt huren. Het is verstandig om er wat reviews op na te lezen en te kiezen voor een betrouwbaar platform. Ga steeds met een betrouwbare partij in zee en lees er de kleine lettertjes op na. Ook een bevestigingsmail is noodzakelijk. Laat je niet verleiden door enkel mooie plaatjes, maar kijk verder. Een vakantiehuis huren moet garant staan voor een zorgeloze vakantie, niet voor problemen

Check de site waar je op gaat boeken steeds grondig. Twijfel je of zit je met vragen, neem dan contact op met de organisatie. Dit moet makkelijk en vlot kunnen. Als je nu al niet vlot contact kunt opnemen, wat gaat het dan zijn als er zich een probleem voordoet. Staan er geen contactgegevens op de site, dan is het verstandig ergens anders te boeken.

 

Enkele bijkomende zaken om op te letten

Meestal loopt het huren van een vakantiehuis zonder problemen. Boek je een vakantiehuis let dan zeker even op de volgende punten:

 • Zijn de reinigingskosten inbegrepen? Vaak komt bovenop het bedrag om je vakantiehuis te huren nog een bijkomende reinigingskwast. Deze kan aardig oplopen, dus je checkt het maar beter even op voorhand.
 • Ga je met de wagen, controleer dan even of er ook parking is voorzien. Zeker in binnensteden kunnen de parkeerkosten stevig oplopen. Het is dan wel handig als je over een gratis parking beschikt.
 • Een goede internetverbinding is een must. Controleer even of er wifi aanwezig is. Controleer ook even de recensies of hier geen problemen mee zijn.
 • Sommige eigenaars van vakantiehuizen leggen speciale regels op. Vraag dit even na.

 

 

Een vakantiehuis huren online? Dat doe je zo

 

Heel wat mensen boeken hun vakantiehuis online. Ga je online een vakantiehuis huren, houd dan deze tips in het achterhoofd:

 • Zoek gericht
  Denk eerst na over het land waar je een vakantiehuis wil huren. Het aanbod vakantiehuizen dat je kunt huren is enorm en anders ben je al snel uren of dagen kwijt. Hoe specifieker je zoekt, hoe efficiënter. Beperk het aantal landen tot twee, zo kun je snel en doeltreffend een vakantiehuis zoeken. Zelfs al beperk je de zoektocht tot twee landen, dan zijn er nog meer dan voldoende vakantiehuizen die je kunt huren.
 • Verfijn nog verder
  De meeste websites waar je vakantiehuizen kunt huren beschikken over heel wat filters. Zo kun je heel gericht op zoek gaan naar het vakantiehuis van je dromen. Bepaal voor jezelf of je gezin wat er echt belangrijk en noodzakelijk is. Het type woning, waar het ligt, welke faciliteiten het heeft, …
 • Bepaal een maximaal budget
  Je zal het snel merken, er zijn werkelijk prachtige vakantiewoningen in overvloed. Vaak kosten ze een aardige duit en dit kan voor frustraties zorgen. Daarom is het verstandig op voorhand een maximale huurprijs te definiëren. Zo blijf je netjes binnen je budget en krijg je ook enkel de vakantiewoningen te zien die je kunt betalen. Dit wil niet zeggen dat je voor het goedkoopste vakantiehuis moet gaan. Bovendien voorkom je zo dat je al te veel gaat spenderen aan je vakantiehuis, waardoor je ter plekke misschien veel minder kunt doen.
 • Boek ruim op voorhand
  Het is verstandig om je vakantiewoning toch minimaal een 3-tal maanden op voorhand te huren. Zeker als je veeleisend bent, heb je zo de ruimste keuze. Als je wacht is de kans groot dat de leukste vakantiehuizen al verhuurd zijn.
 • Kies voor een betrouwbare website
  De meeste websites waar je een vakantiehuis kunt huren volgen de spelregels, maar er zijn uitzonderingen. Deze uitzonderingen zijn vaak maar korte tijd actief, maar kunnen wel veel schade aanrichten. Je wil je vakantiebudget uiteraard niet kwijtspelen aan een malafide bedrijf. Boek dus altijd op een gekend platform je vakantiehuis.

 

Zelf een vakantiehuis verhuren?

Een vakantiehuis huren is een optie, maar misschien beschik je zelf wel over een vakantiewoning die je wil verhuren. Dit kan je zelf doen, maar er zijn ook heel wat platformen die je graag een handje helpen. Vaak dien je een commissie te betalen op de verhuur. Je hoeft dan wel niet wakker te liggen over het vinden van huurders. Zeker grote platformen kunnen voor heel wat vakantiegangers zorgen. Wil je je vakantiehuis verhuren, dan kun je rekening houden met de onderstaande puntjes:

 • Bepaal een correcte prijs
  Wil je je vakantiehuis vlot verhuren, dan bepaal je maar beter een correcte verhuurprijs. Bepaal een correcte prijs. Dit zorgt voor een vlotte verhuur, met een minimum aan discussies. Beschik je over een eigen site, dan kan een geïntegreerde verhuurkalender met prijzen je heel wat werk besparen. Vergelijk je prijzen met andere vakantiehuizen in de buurt.
 • Ken je potentiële huurder
  Hoe beter je je potentiële klanten kent en weet wat ze bereid zijn om te betalen, hoe gerichter je kunt werken om je vakantiehuis in de markt te zetten.
 • Maak publiciteit
  Werk je niet samen met een platform of iemand die het verhuren van je vakantiehuis van je overneemt, dan zal je publiciteit moeten maken om je vakantiehuis verhuurd te krijgen. Een eigen website en publiciteit op Google kan aardig wat vruchten afwerpen. Mond-aan-mondreclame blijft echter de beste en die kun je ondersteunen door om positieve reviews te vragen. Mensen die een vakantiehuis huren gaan vaak af op deze reviews. Hoe meer positieve beoordelingen op Google en/of andere sites, hoe groter de kans dat je je vakantiehuis vlot verhuurd.

 

Een vakantiehuis huren? Vraag om speciale kortingen!

Huur je je vakantiehuis rechtstreeks bij de eigenaar? Durf te vragen om een speciale korting. Door rechtstreeks te verhuren en niet via een platform, verdienen de verhuurders vaak een stuk meer. Een stukje van die winst kun je misschien van de prijs krijgen. Ook als je voor langere periodes huurt is een korting vaak mogelijk.

 

Een aanvullende verzekering kan nuttig zijn

Wil je helemaal zorgeloos een vakantiehuis huren, dan kan je zelfs een bijkomende verzekering boeken. Een goede reisverzekering is altijd aangewezen, maar zijn ook verzekeringen die je huurwaarborg beschermen. Doen er zich problemen voor, dan krijg je voor een bescheiden verzekeringsbedrag sowieso je huurwaarborg terug. De herstellingskosten worden dan door je verzekering gedekt. Zeker met kinderen het overwegen waard want een ongeluk schuilt in een klein hoekje.

 

Favoriete landen om een vakantiehuis te huren

Vakantiehuizen vind je in alle landen en regio’s. Van een villa in het groen tot een appartement aan zee of in de stad. De volgende landen zijn alvast populair bij mensen die een vakantiehuis huren:

 • Een vakantiehuis huren in Frankrijk. Van de Provence tot de Côte d’Azur, Frankrijk is ontzettend populair bij mensen die vakantiehuizen boeken.
 • Een vakantiehuis huren in Duitsland. Een paradijs voor wandelaars, maar ook culturele meerwaardezoekers en avonturiers komen hier aan hun trekken.
 • Een vakantiehuis huren in Spanje. Een huisje aan een costa of in het groen? In Spanje kan het en nog zon zeker ook.
 • Een vakantiehuis huren in Italië. La vita e bella in Italië. Toscane, Puglia, … prachtige regio’s genoeg in dit prachtige land met een fenomenale keuken.
 • Een huis huren in Oostenrijk. Een chalet in de bergen in zowel in de winter als in de zomer populair. Perfect om te wandelen, skiën en meer.
 • Een huis huren in Portugal. Dit betaalbare land heeft heel wat in petto. Een vakantiehuis vormt de perfecte uitvalsbasis.

 

Boeken zonder het lezen van reviews? Niet doen!

Een vakantiehuis huren zonder reviews te lezen? Niet verstandig! Je eigen vakantiehuis aanprijzen is niet zo moeilijk, maar helemaal objectief is het niet. Gelukkig zijn er heel wat sites waar recensies achtergelaten kunnen worden. De mening van heel wat andere reizigers zeggen vaak veel meer dan de promopraatjes. Grasduin altijd eens door de reviews en houd rekening met de bemerkingen. Zo kun je er quasi zeker van zijn dat je een fijne vakantie meepikt.

 

De beste tips om goedkoop een vakantiehuis te huren?

Goedkoop een vakantiehuis huren? Dat is best mogelijk. Houd rekening met deze tips en je boek je vakantiehuis vaak een stuk voordeliger:

 1. Boek vroeg. Het blijft de gouden tip om van de voordeligste vakantiewoningen te genieten. De vroegboekkortingen zijn vaak de meest interessante.
 2. Kun je het weekend en vakanties mijden? Doen! Vakantiehuizen zijn doordeweeks vaak goedkoper en ook buiten de vakantieperiodes dalen de prijzen vaak spectaculair. Ook vliegtuigtickets zijn doordeweeks en buiten het hoogseizoen een stuk goedkoper.
 3. Kies een goedkoop land. Polen, Kroatië of een ander minder populair land? De vakantiehuizen en de kosten zijn er vaak een stuk goedkoper. Ook Portugal blijft een goedkoop land om te leven. Let niet enkel op de kosten van je vakantiehuis, maar ook naar de kosten ter plekke. Scandinavische landen zijn bijvoorbeeld peperduur.

 

Zo, nu weet je heel wat meer over het boeken van een vakantiehuis. Een vakantiehuis huren kan iedereen, maar goed opletten blijft de boodschap. Je wil immers genieten van een fijne vakantie. Reken op betrouwbare platformen of doe wanneer het kan rechtstreeks zaken met de eigenaar. Heb je een fantastisch vakantiehuis gevonden, dan zit je misschien wel goed voor de rest van je leven. Wij wensen je alvast een bijzonder fijne vakantie en hopen dat je wat hebt aan onze tips.

Een vakantiewoning huren? Ontdek hier de beschikbaarheid

Need other language? »